İade ve İptal Prosedürü

CAYMA HAKKI

1.1. ALICI; sipariş eğer yurtdışından gelen bir ürün değil ise, satın aldığı ürünü henüz teslim almadan hiçbir gerekçe göstermeden ret ve iptal hakkını kullanabilir. Yurtdışından sipariş edildiği ürünün sayfasında belirtilen ürünlerin iptal ve iadesi yoktur. ALICI, (eğer yurtdışından gelen bir sipariş değil ise) ürünü teslim aldığından itibaren 3 gün içerisinde SATICI’nın iletişim adresine mail ile iptal hakkını kullanmak istediğini bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. 

1.2. Satıcının cayma hakkı bildirimi yapılacak iletişim bilgileri: E-Mail: [email protected] dur.

1.3. Cayma hakkınız, satın aldığınız ürünün size gönderilmesi ile başlayan, onay veya red yanıtınız ile sonlanan bir süreçtir. 

1.4. Cayma hakkının kullanılması akabinde ALICI'ya ödenecek bedel kargo ve nakliye hariç bedeldir. Kargo ve nakliye bedelleri kullanılmış hizmet/hizmetler olduğu için iade işlemine dahil edilemez.

1.5. SATICI, cayma bildiriminde her hangi bir sorun yok ise, ALICI'nın cayma hakkını kabul eder. Cayma bildiriminin kabulunden itibaren en geç 24 saatlik süre içerisinde SATICI toplam bedeli ALICI’ ya iade etmekle yükümlüdür. 

1.6. ALICI’nın kusurundan kaynaklı durumlarda, satın alınan ürünün zarar görmüş olması, kullanılmış olması v.b. durumlarda iptal ve cayma hakkının kullanılmak istenmesinden kaynaklı iadenin imkânsızlaşması durumunda ALICI, kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. 

2. CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER VE SÖZLEŞMELER

2.1

a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

b) Tüketicinin istekleri veya kişiselleştirmeleri doğrultusunda hazırlanan mallar ve ürünlere ait sözleşmeler.

c) Yurtdışından sipariş edilen ürünlere ait sözleşmeler.

d) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış, zarar görmüş, zarar görme ihtimali oluşmuş ürünlere ait sözleşmeler.

e) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

f) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin kullanmaya başladığı ve üretim açısından ayıplı olmayan ürünlere ilişkin sözleşmeler. 

2.2. SATICI şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını, aşağıdaki kanunda belirtilen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir. Parasal sınıra ilişkin bilgiler aşağıdadır: Yasaya bağlı 28/05/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere: 

a) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. Maddesi gereği değeri 2.000,00 (ikibin) TL’nin altında olan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine, 

b) Değeri 3.000,00(üçbin)TL’ nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, 

c) Büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise değeri 2.000,00 (ikibin) TL ile 3.000,00(üçbin)TL’ arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmaktadır. İşbu Sözleşme ticari amaçlarla yapılmaktadır.

3. TEMERRÜT HALİ VE HUKUKİ SONUÇLARI

ALICI, ödeme işlemlerini kredi kartı ile yaptığı durumda temerrüde düştüğü takdirde, kart sahibi banka ile arasındaki kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde bankasına faiz ödeyeceğini ve bankaya karşı sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini ALICI’dan talep edebilir ve her koşulda ALICI’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’nın uğradığı zarar ve ziyanını ödeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. 12. YETKİLİ MAHKEME

SATICI şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını, aşağıdaki kanunda belirtilen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir. Parasal sınıra ilişkin bilgiler aşağıdadır: Yasaya bağlı 28/05/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere: 

a) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. Maddesi gereği değeri 2.000,00 (ikibin) TL’nin altında olan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine, 

b) Değeri 3.000,00(üçbin)TL’ nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, 

c) Büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise değeri 2.000,00 (ikibin) TL ile 3.000,00(üçbin)TL’ arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmaktadır. İşbu Sözleşme ticari amaçlarla yapılmaktadır.

4. YÜRÜRLÜK

ALICI, Site üzerinden verdiği siparişe ait ödemeyi gerçekleştirdiğinde işbu sözleşmenin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır. SATICI, siparişin gerçekleşmesi öncesinde işbu sözleşmenin sitede ALICI tarafından okunup kabul edildiğine dair onay alacak şekilde gerekli yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür. 

 

 
 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Tercihlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak için web sitemizde çerezler kullanıyoruz.